Участниците в спортния празник се съревноваваха в четири щафетни игри със състезателен характер - "Раци", "Скачане с чували’’, ,"Бързи, смели, сръчни’’ и "Стрелба в обръч". Съгласно регламента, всеки отбор се състоеше от 8 състезатели в двете възрастови групи - по едно момиче и момче от I-IV и V-VIII клас. Съдии на надпреварата бяха Жанета Маринова и Стоян Велинов.

В щафетните игри "Раци" и "Скачане с чували'' победители станаха формациите на ОУ "Св. св. Кирил и Методий'". В най-атрактивната дисциплина - "Бързи, смели, сръчни'', над всички отново доминира тимът на училище "Кирил и Методий". В последната игра - "Стрелба с футболна топка в обръч", се стигна до дузпи между отборите на ОУ "Христо Ботев" и на "Кирил и Методий''. В крайна сметка първо място заслужи тимът на ботевци.

Комплексен победител в спортния празник стана ОУ "Св. св. Кирил и Методий", което получи специална купа. Втори се наредиха представителите на ОУ "Христо Ботев'", а трети - тези на СУ "Иван Вазов".

Призьорите в отделните дисциплини бяха наградени с грамоти и лакомства от кмета на Мездра Генади Събков.

Разиграна беше и томбола с предметни награди - ученически и спортни и пособия, а накрая всички участници си направиха обща снимка за спомен.