В директна елиминация при момчетата V-VII клас ще се срещнат представителят на област Враца - ОУ "Христо Ботев" (Мездра), и на област Монтана - Първо основно училище "Никола Йонков Вапцаров" - Берковица.

В същата възрастова група, но при момичетата, съперници ще бъдат Средно училище "Козма Тричков" (Враца) и Първо основно училище "Никола Йонков Вапцаров" - Берковица.

Последният двубой е при юношите XI-XII клас, където един срещу друг ще се изравят формациите на ППМГ "Акад. Иван Ценов" (Враца) и на Професионална гимназия по транспорт "Владимир Минчев" - село Владимирово, община Бойчиновци.

Поради липсата на други заявки за участие от областите Монтана и Видин за следващия етап на игрите директно се класират юношите VIII-X клас на СУ "Иван Вазов" (Мездра) като представител на област Враца.

По същата причина при девойките VIII-X и XI-XII клас Северозападна България няма да има свои представители в следващата фаза на УСИ 2019.

Първенците в Зона 1 (Монтана, Видин и Враца) ще се класират за Втората зона по хандбал, която ще се проведе на 16 април (вторник) в Ловеч. В нея представителите на Северозапада ще срещнат първенците на областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново.