Общинският фестивал "Магията на Мездра 2017” е ориентиран към децата и младежите от община Мездра, като целта му е да предостави възможност за творческа изява на индивидуални изпълнители и младежки групи на възраст до 29 г. В тазгодишното издание на културния форум ще вземат участие около 450 възпитаници на местните детски градини, училища, читалища и на Центъра за подкрепа за личностното развитие.

Двудневното събитие бе открито с изпълнения на Танцова формация "Sunny girls" с художествен ръководител Цветелина Цинцарска, след което приветствие към участниците във фестивала отправи кметът на Мездра Генади Събков.

Първият ден от фестивала бе Ден на изобразителното изкуство. По този повод пред сградата на Съвета беше открита изложба на детски рисунки, дело на деца и ученици от общината. Малките художници получиха сертификати за участие в "Магията на Мездра" и предметни награди. Музикален поздрав към участниците и гостите на феста отправи младата певица Рени Росалийска.

Днес културният форум ще продължи с два концерта в Дома на железничаря. Преди обяд от 10:00 часа на сцената ще се изявят възпитаници на детските градини от общината, а след обяд от 17:00 часа - ученици и младежи до 29 г.