Случайно минаващо младо момиче забелязало „лакомството” и веднага изхвърлило купата с отровата и се обадило на доброволците от "Animal Help Mezdra". Младите хора от сдружението веднага се отзовали на място, където намерили едно агонизиращо кученце. Кучето веднага е закарано на ветеринар, за да му бъде оказана помощ. За щастие, намесата на истинските Човеци дава надежда, че кучето ще оцелее.

"Град Мездра, блок Леденик 3 при "Калето". Младо и здравомислещо момиче е намерило тази купа с антифриз и хляб, който веднага е изхвърлило. Бива ли да сте толкова жалки и безхаберни, бе граждани от община Мездра?” – питат доброволците от „Animal Help”, които са посветили личния си живот да помагат и спасяват бездомните кучета.

Тачи, Цвети и Ото, чиято безкористна всеотдайност спечели уважението на известни личности от цялата страна. Хората, за които големият български актьор Христо Шопов и приятели създадоха документален филм, чиято премиера предстои на 4 декември в столичното кино "Одеон".

Ето и някои от коментарите в социалната мрежа:

"Срамувам се от тази грозна и лишена от човещина постъпка!"

"Кой нормален човек би постъпил така ? Болни хора ........."

"Отвратително...Никое живо същество не заслужава това!...А човекът се има за венеца на творението..!?!

"Освен че е опасно за животните е опасно и за децата. Всеки знае, че децата лапват всичко, което видят и им се стори интересно. Днес куче, утре някое дете. Защо не!?