Председателят на сдружението Слави Михайлов обясни, че идеята на този турнир е подпомагането на деца в неравностойно положение да спортуват и общуват със свои връстници. И не на последно място, това е един работещ модел за преодоляване на агресията и изразходване на негативните натрупвания сред децата.

За осма година спортната кампания "Ваканция без грижи" се провежда всяка събота през лятото в различни градове на страната. Тази година надпреварата започва от Мездра и ще продължи във Варна, Пловдив, Стара Загора и София, където ще се състои и финалът. Едно от условията на турнира е, че победителите от всяко едно състезание отиват директно на финал, без право да участват в следващи издания.

На старта в Мездра взеха участие младежи и девойки от София, Белоградчик, Перник, Угърчин, Мездра, Роман и други.

Състезанието се проведе в две възрастови групи - момчета до 17 години, младежи над 17 години и девойки. Уменията и постиженията на участниците бяха оценявани по три основни критерия - за сила, за комбинирани елементи и за издръжливост, от съдийска комисия в състав: Радостин Колев - сила, Полян Методиев - комбинирани елементи и Пламен Атанасов - издръжливост.

След двучасова надпревара, бяха излъчени и най-добрите в отделните възрастови категории:

Момчета до 17 години

Първо място - Димитър Иванов, второ - Давид Стоянов, трето - Габриел Георгиев - и тримата от София

Младежи над 17 години

Първо място - Николай Николов (Белоградчик), второ - Мишел Дойчинов, трето - Румен Стефанов от София

Девойки

Първо място - Елена Любенова от Перник.

Победителите получиха купи, медали и предметни награди, които бяха връчени от кмета на Мездра Генади Събков и от председателя на Общинския съвет Яна Нинова.

Освен регламентирания награден фонд, бе обявена и допълнителна награда на публиката. Тримата призьори спечелиха едноседмична ваканция за двама в курорта "Албена".