В първия четвъртфинален двубой, който беше достоен за финал на общинския Мини мондиал 2017, шампионът от 2002 г. Мездра 98 елиминира победителя в последните две издания на турнира Пчелна майка-Нашенци (Враца) с 3:1 след изпълнение на дузпи.

В редовното време мачът бе равностоен, като и двата отбора имаха своите възможности за отбелязване на гол. Най-чистите от тях се разкриха пред Валдемар Стоянов - на два пъти, Николай Божов и Александър Миков. Врачани отговориха с опасни удари на Любослав Младенов и Николай Методиев.

Така се стигна до изпълнението на дузпи, при които по-хладнокръвни се оказаха символичните домакини. Безпогрешни от бялата точка бяха Николай Божов, Александър Иванов и Борис Тончев за Мездра 98 и Кристиян Илиев за Пчелна майка-Нашенци. Пропуски направиха Владимир Вълов, Любослав Младенов и Пламен Генов от врачани и Валдемар Стоянов от състава на мездренци.

В другия четвъртфинал снощи четирикратният победител в турнира Околчица (Моравица) победи Арт Техно Груп (София) с 3:1. „Арт” формацията първа можеше да поведе в резултата, страховитият изстрел на Мартин Крумов от центъра обаче срещна напречната греда. Последваха три безответни гола на моравчани след попадения на Боян Цеков-Доктора в 10-ата, Иван Иванов в 27-ата и Кръстьо Кръстев в 34-ата мин. Три минути преди края на редовното време в опита си да пресече една топка председателят на Областния съвет на БФС Милен Бельов си отбеляза автогол за крайното 3:1. В средата на второто полувреме Вангел Вангелов от Околчица получи червен картон и съгласно Наредбата на турнира ще пропусне следващия мач на своя отбор.

Останалите два четвъртфинални двубои са тази вечер. От 18:30 часа играят Манастирище 2000 - ЛИВ (Мездра), а от 19:30 часа - SEBN-BG - Сборная (Враца). Полуфиналите от турнира са в четвъртък, 18 май.