Протестиращите бяха десетки. Сред тях беше и медицинска сестра от отделението по ортопедия, която дойде веднага след работната смяна по врече на която е имало седем операции. Недоволните медицински работници носеха и плакати с надпис „ Подкрепете НАС, за да има утре кой да се погрижи за ВАС”.

Медицинските сестри не говориха само за минималните си, често забавяни заплати. Те акцентираха и върху проблемите на болните, за които се грижат. Обясниха, че пациентите им са принудени освен медикаменти да си купуват дори лейкопласт, защото рафтовете в болничната аптека са почти празни. За съжаление само десетина граждани се включиха в протеста на медицинските сестри, макар че, всеки от нас е потенциален пациент. Явно причината бе, че болните са в болницата, а в ранният следобеден час работещите бяха по работните си места. Подкрепа на медицинските сестри дадоха няколко майки на деца с увреждания, които заявиха, че „Системата ни убива всички” и промяната е незабавно необходима.

Кметът Калин Каменов слезе след протестиращите и обясни, че до дни ще се срещне с министъра на здравеопазването и ще предаде исканията на медицинските сестри, като им каза, че лично ги подкрепя. Градоначалникът добави, че през последните две години единствено Общината е подпомагала финансово болничното заведение. Той съобщи, че Община Враца е съдействала и е предоставила всички документи на прокуратурата, във връзка с разследването на тежкото състояние на болницата в града.