Заедно с ръководителя си Луиза Стефанова, мажоретките се включиха активно и в Европейската седмица на движението - Move Week с открити безплатни уроци по модерни танци, демонстрирайки стил и финес и апелирайки за повече движение и спорт в забързаното ежедневие. Като своеобразно продължение на започнатото, тяхното участие продължава и в Спортна събота - 1 юни, в парк „Монтанензиум”. Там ще се проведат открити тренировки в различни стилове танци и спортни занимания. При лошо време празникът ще се поведе в Общински младежки дом и спортен комплекс „Виталика reborn”.

В началото на идната седмица, на 4 юни, мажоретките ще се включат с „Хот- троп” и марш и в организирания концерт, след края на кампанията „Бъди войник”, на площад „Жеравица”.

Те ще имат честта съвместно с Представителния ансамбъл на въоръжените сили и Духовия оркестър на сухопътни войски да представят музикално- танцовална програма, както и да са фон на изпълненията на естрадните прими Маргарита Хранова и Росица Кирилова. Усилено репетициите им продължават и за Празника на Монтана „Свети Дух” 2019.