Идеята е подета и от учителите в групата - Георгиева и Николаева, и заедно с родители доброволци сътвориха „Детска кулинарна работилница”. За целта на това занятие разказва самата Свилена: „ Преди около месец се регистрирах като доброволец в благородната инициатива „Не яж „боклуци”, яж зеленчуци”. Прецених, че времето, усилията и средствата, които вложих, наистина си заслужават каузата. Мисля, че е отговорност на нас, родителите, да говорим по темата, а не да неглижираме проблема за вредните храни, които "дебнат" отвсякъде и са толкова разпространени и лесно достъпни.

Ние възрастните, трябва да осъзнаем, че главно от нас зависи избора на децата ни. Намирайки интересен начин да провокираме интереса им и разбира се благодарение на личния пример, който даваме - така възпитаваме и виждането им по темата” – допълва Свилена.

Учителите бяха подготвили интересна презентация, с която по интересен и забавен начин показаха на децата как да подбират храната си, според цветовете на дъгата. Сами споделяха своите познания и с ентусиазъм се включиха в дискусията.

След което настъпи най-интересната част – започна Детската кулинарна работилница. Заедно със своите майки, малките палавници приготвяха не само вкусни, но и полезни храни. С изключително внимание и отговорност, малчуганите сами подредиха една своеобразна кулинарна изложба, под вещото ръководство на майките и учителите.

Наред с кулинарните забавления, децата пяха, танцуваха и превърнаха Деня на революцията в храненето в истински празник. Накрая всички получиха сертификати за успешно представяне в кулинарната работилница.