Мая Манолова поясни още, че не е връчила писмо само на председателя на „БСП за България“ Корнелия Нинова, тъй като още преди ден тя заяви, че омбудсманът може да разчита на подкрепа от страна на социалистите. Общественият защитник ще се обърне и към председателя на парламентарната комисия по труда и социалната политика д-р Хасан Адемов за нов доклад с необходимите текстове, които да бъдат гласувани на второ четене в пленарната зала.

„Не става дума за емоции, става дума за справедливо отношение към хората, които са си заработили заплатите и не срещат никаква подкрепа от институциите. С едно гласуване депутатите могат да им дадат възможност да си получат парите или да оставят сегашното положение, при което завинаги им отнемат тази възможност“, категорична бе Манолова.

„Това не е партиен проблем, това да работиш и да не си получиш заплатата не е ляво или дясно, не е партийно, не е политическо, това е основно право на гражданите, гарантирано от българската Конституция – правото на труд и правото да ти платят за труда“, каза още омбудсманът.