В Националната олимпиада ще вземат участие седмокласниците Цветина Статкова, Румен Иванов, Елица Павлова и Радина Михайлова с преподавател Милена Иванова. Във възрастовата група VIII-X клас ще се състезава деветокласничката Вероника Григорова. Неин учител е Миглена Севдалинова. За олимпиадата по български език и литература се класираха още Мария Дилова и Станислава Конова от XI клас, с учител Камелия Ангелова. Във възрастовата група на дванадесетокласниците ще участва Теодора Иванова, с учител Татяна Каленска.

Наградите връчи Соня Дамянова, старши експерт по "Български език и литература" в Регионалното управление на образованието. Прочетен бе и поздравителен адрес от началникa на РУО - Враца Галина Евденова.

ППМГ - Враца ще има свой представител и в Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Това е седмокласничката Биляна Герчева, с учител Соня Илчева. Тя постигна пети резултат в страната на областния кръг на олимпиадата.

Директорът на гимназията Татяна Василева поднесе специални поздравления на учениците и техните преподаватели и им пожела отлично представяне на предстоящите националните кръгове на олимпиадите.