32-годишен жител на село Охрид е установен по „горещи” следи като извършител на кражба на камера, прожектор с фотоклетка, чанта за документи и домашна посуда от къща в селото.

В полицейския арест на РУ Монтана са задържани четирима жители на Портитовци, уличени в лихварска дейност. При претърсване на частен имот с две едноетажни къщи в селото, едната от които обитавана от двама местни жители на 34 г. и 31 г., са иззети тефтер с изписани в него имена и суми; пълномощно, заверено от кмета на селото; свидетелство за регистрация част първа за лек автомобил с монтанска регистрация; комплекти с документи за продажба на автомобили - договори, удостоверения, фактури, разписки; документи за покупко-продажба на недвижими имоти - нотариални актове, вносни бележки, скици - общо 24 листа.

Направено е и претърсване в друга къща в селото, обитавана от 43-годишен и 20-годишен, където са открити два документа на чужд език, издадени от фирма за парични преводи за общата сума от 100 евро и 2 немски регистрационни табели. По случая е образувано досъдебно производство по НК в ОД МВР Монтана. В хода на акцията при извършения контрол по безопасност на движението са проверени 35 МПС, 53 лица и 7 обекта. Установени са 10 нарушения, за които са съставени 10 глоби по фиш.