- В предварителен разговор споделихте, че за проектобюджета сте подготвили адекватни и приложими предложения, в полза на гражданите на Враца. Какви са те?

- Ще спомена част от тях. Това са отпускане на средства за международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет“, увеличение на средствата за фонд „Култура“, повече средства за спортните клубове, средства за доброволните формирования, обезпечаване на гориво за патрулните автомобили на РУП – Враца, асфалтиране на улици в село Мраморен.

- Защо според Вас на сесията бяхте провокиран от двама свой колеги и си разменихте любезности?

- Да, така е. Бях провокиран от страна на Цветелина Дамяновска от БСП. Причината бе, че в деня преди сесията, бяха направени предложения на тяхна пресконференция, които съвпадаха на 80% с нашите.

- Да допуснем, че от БСП са имали добри намерения, в интерес на обществото и предложенията им случайно са съвпаднали с вашите?

- Не мисля така.Острата ми реакция беше продиктувана от това, че ние работихме усилено и от дълго време за нашите предложения, които са подробно описани и придружени с мотивационна част. Внесох нашите предложения на 3-ти януари и имахме възможността да ги защитим на определената среща за това пред ръководството на Община Враца, председателя на Общински съвет и главния финансист. Изслушах внимателно предложенията на БСП, които за мен бяха плагиатство. Има си правила и не се прави така, ден преди да се приеме бюджета. Силно впечатление ми направи предложението за обвързване на еднократната финансова помощ за новородени деца с минималната работна заплата. Това за мен са пари, които се дават „на калпак“. Трябва да има ясни и категорични правила, които да регулират и диференцират отпускането на еднократната помощ.

- Разменихте си реплики и с Борислав Банчев от Либерален алианс, след негов провокативен въпрос?

- Въпросът беше във връзка с маргиналната раждаемост. Отговорих, че от известно време насам, работим върху изцяло нова наредба за определяне начина за отпускането на помощ за новородени деца. Съвсем скоро ще я внесем в деловодството на Община Враца за разглеждане от комисиите към Общинският съвет. Мисля, че Община Враца трябва да подпомага и стимулира родители, които са образовани и искат да оглеждат деца, които растат в нормална среда с нормални отношения в семейството и желаят да се развиват. За мен е пагубно да се дават пари за деца, които раждат деца,за майки чиито деца са настанени в институция или на родители, чиито децата не посещават детска градина или училище. Това няма как да го допуснем

- Какво ще кажете за внушителната цифра на бюджета- 67 534 970 лева?

- Подкрепихме го заедно със съветниците от ГЕРБ, Либерален алианс, Реформаторски блок, Български демократичен център и коалиция "Народен съюз за Враца" и сме съгласни с мнението на кмета Каменов, че бюджета е прецизен, ефективен, реалистичен и балансиран, а размерът му е без прецедент в историята на общината.