„Днес заедно сме изправени пред предизвикателствата на новата учебна година, свързана с творческото и прагматично въвеждане на реформите в образованието, чиято основа създаде новата нормативна среда на Закона за предучилищно и училищно образование, характеризиращ се с реформаторския дух и демократична философия.

Системата на образование в област Враца притежава потенциала, енергията и волята да осъществи този логичен, адекватен на времето и ефективен, преход към по-съвършено управление, обучение, образование и включване на гражданското участие на всички свои нива.

Убедена съм, че тук, на територията на област Враца ще се родят най-добрите модели за иновативна среда, приобщаващо образование, пълноценно взаимодействие с родителската и гражданската общност, екипната ефективност и първите иновативни училища и всичко това ще създаде необходимите условия за фокусиране върху развитието на децата, учениците и педагогическите специалисти по най-благоприятния за тях сценарий.

Длъжници сме на професионалното образование и то ще бъде територията, която трябва да защитим и подпомогнем заедно с всички възможни средства. Пожелавам ви здраве и сили за качествена работа и успешни резултати. Участвам заедно с вас в процеса на реформата и се радвам на новите възможности да покажем всичко, което можем.

Благословена учебна година“ – приветства в словото си областният управител Малина Николова.

В хода на Работното съвещание са разисквани теми, свързани със „Системата на училищното образование в област Враца през 2015/2016 учебна година – реализирани възможности и необходимо усъвършенстване“ и „Актуалните предизвикателства пред образователните институции през учебната 2016/2017 г.“

Източник : Областна администрация- Експерт "Връзки с обществеността"