Председателят на инициативния комитет Павлина Величкова коментира, че са изпратили на 21 февруари жалба до стопанина на гарата, но нямат отговор. Тя заяви, че хората от протеста искат новата конструкция, която е била построена пред старата гара, да бъде премахната. "Тези пари, които бяха похарчени, ако бяха ни ги дали, щяхме да си купим греди и да си възстановим отзад гарата и да не се бута постройката", заяви още Величкова

Национална компания "Железопътна инфрастуктура" (НКЖИ) в последните седмици изгражда подобни навеси на четири спирки - Моравица, Лютиброд, Ребърково и Горна Крета. Те се изграждат поради лошото състояние на основните сгради. Това обясни началникът на района във Враца и представител на НКЖИ Цветан Цветанов.

Сградата е опасна, тя трябва да се обезопаси и да се изградят поне елементарни удобства за пътниците. "Толкова години досега нямаше възражения и желание на местното население да се оправи гарата. Само покрива на тази гара ще е до 25 хиляди лева”, коментира представителят на НКЖИ.

Той уточни, че на този етап няма решение за събаряне на сградата. "Надявам се, че при финансова възможност, ремонт на сградата ще бъде извършен", каза още Цветанов.

Източник: btvnovinite.bg