Срещата се проведе в хотелския комплекс "Житомир” в Монтана. На нея легендарният голмайстор и друг бивш национал - Николай Илиев, обещаха прозрачност при успех на предстоящия конгрес на БФС.

"Поставили сме си амбициозната цел, ако Любо бъде избран за президент, в следващите няколко години децата, които тренират в детско-юношеските школи да станат 150 000”, заяви Илиев. Той попита защо прокуратурата не се е самосезирала след думите на сегашния шеф на БФС Борислав Михайлов, че трима президенти на клубове указват натиск над съдиите?


Любослав Пенев пък разкри, че ако бъде избран за президент, ще премахне таксите, които се плащат от аматьорските „А” и „Б” ОФГ. Преди срещата той беше посрещнат от малки футболисти от ДФК Прециз (Монтана), които му се оплакаха, че по време на зимната ваканция отборът им не бил допуснат до участие на турнир в Дряново, защото треньорът им Делян Кирилов стои зад неговата кандидатура. "Това е тъжно, но е самата реалност от цялостната картина в БФС”, заяви по този повод Любо Пенев.