След края на есенния полусезон, няколко от основните играчи напуснаха отбора, което допълнително затрудни новото ръководство с окомплектоването на състава. Новите наставници - Николай Нинов и помощниците му Александър Миков и Владимир Найденов, имат нелеката задача да изградят един нов отбор, който тепърва ще се обиграва.

Новите попълнения в отбора са вратарят Милен Георгиев, юноша на "Чавдар" (Етрополе), централният защитник Михаил Михайлов, който идва от "Първа атомна" (Козлодуй), десният бек Стоян Терзиев, юноша на "Монтана", дефанзивният халф Гроздан Илиев, играл за последно в "Първа атомна" (Козлодуй) и офанзивният халф Борислав Симеонов, който идва от "Дреновец".

Очаква се в началото на следващата седмица към „червено-черните“ да се присъедини опитният нападател Петър Димитров, който има сериозен стаж в редица клубове от Първа и Втора професионална лига, сред които са "ЦСКА", "Берое" (Стара Загора), „Етър” (Велико Търново), "Славия"(София), "Вихрен" (Сандански) и "Кариана" (Ерден) . През сезон 2014/2015 и през есенния полусезон на 2015/2016 той записа 24 мача за ПФК "Локомотив 2012" (Мездра) в „Б“ група, в които отбеляза 15 гола. Водят се преговори за привличането на още един централен защитник.

От миналогодишния състав в отбора остават титулярният вратар Ивайло Сайков, братята Валдемар и Браиан Стоянови, халфът Светослав Валериев и защитниците Симон Николов и Мартин Михайлов. С мъжкия тим тренират и двама юноши на клуба - Росен Крумов и Паоло Петков, както и играещият помощник-треньор Александър Миков.

Старши-треньорът сподели: "Футболистите, които са останали от миналия полусезон, са хората, на които наистина може да се разчита. В процес на разговори сме, поне още две-три момчета ще се присъединят към нас. Иска ми се в края на първенството отборът да е в по-предни позиции, но на този етап е по-належащо да стабилизираме нещата като тренировъчен процес и организация. Моето желание е отборът на „Локомотив” (Мездра) да бъде фактор в първенството, с когото всеки противник да се съобразява."

Вече са уговорени две контроли. Първата е в неделя, когато "червено-черните" приемат третодивизионния "Вихър" (Славяново), заемащ трето място в групата. Срещата е на стадион "Локомотив" от 15:00 часа. Другата събота, 29-ти февруари, гостуват на "Искър" (Роман). През следващата седмица имат свободна дата, но там допълнително ще се уточни съперника и къде ще се изиграе проверката.

В първия пролетен кръг от първенството в Северозападната Трета лига "червено-черните" гостуват в Козлодуй, където ще се изправят срещу бившия отбор на наставника Николай Нинов "Първа атомна". Двубоят е на 8 март (неделя) от 15:00 часа.