Двубоят започна с натиск на „железничарите“, които притиснаха съперника в собственото наказателно поле. Атаките на „червено-черните“ дадоха резултат в 32-ата минута, когато Светослав Валериев напредна и подаде към Лионел Матадос, който прати топката в мрежата и изведе гостите напред в резултата. До края на първата част не паднаха повече попадения и така на почивката двата тима се прибраха при 0:1 за мездренските "росонери".

Успехът срещу дублиращия тим на „Етър“, победата над „Първа атомна“ в турнира за Купата на Аматьорската лига и преднината от първото полувреме,сякаш окрилиха мездренчани, които не оставиха никакъв шанс на домакините.

Момчетата на Ники Нинов редяха атака след атака и логично стигнаха до втори гол на Матадос. В 72-ата минута юношата на „Левски“ оформи своя хеттрик и сложи край на интригата в мача. Гостите не се отказаха и продължиха да отправят удари към вратата на „Локомотив“ (Дряново). Малко преди последния съдийски сигнал направилият дебют Мохамед Ал-Кармази вкара четвърти гол и оформи крайния резултат.

Така след този кръг „Локомотив“ (Мездра) има 11 точки и голова разлика 10:9, заемайки 11-то място във временното класиране. В следващия кръг „червено-черните“ приемат тима на „Вихър“ (Славяново). Срещата от 11-ия кръг е на 18-ти октомври, от 16:00 часа.