Локомотив 1929 (Мездра) победи с 3:2 лидера в „А” ОФГ Враца Околчица (Моравица) и запази донякъде интригата около първото място в шампионата в регионалната четвърта дивизия. Отложената футболна среща от 17-ия кръг се игра на изкуствения терен на градския стадион.

Моравчани поведоха в 33-ата мин. на мача чрез Петър Иванов, който наказа грешка в защитата на „железничарите”. В самия край на първото полувреме обаче Юлиян Димитров възстанови равенството като прехвърли хитро вратаря Пламен Маринов.

В началото на втората част Локо 1929 стигна до пълен обрат в резултата. Ангел Петров проби през центъра на отбраната на Околчица и със силен шут под напречната греда се разписа за 2:1. В 53-та мин. плеймейкърът Илия Илиев изведе отляво Костадин Пилитов, който напредна на скорост и със силен удар в обратния ъгъл матира стража на моравчани за 3:1. Пет минути преди края на редовното време Иван Иванов оформи крайното 3:2.

В класирането преди последните два кръга от първенството води Околчица с 59 точки, пред Локо 1929 и Ботев (Криводол) с по 55, като мездренци са с мач по-малко.

Миналогодишният шампион обаче едва ли ще допусне нова издънка до края на сезона. На моравчани им предстои гостуване на Монолит (Манастирище) и домакинство срещу Строител (Кунино), докато Локо 1929 приема у дома Чавдар (Бяла Слатина) и Монолит и гостува на Балкански (Михайлово).