Четвъртоешелонният Локомотив 1929 (Мездра) победи с 6:2 Монолит (Манастирище) в отложена среща от 18-тия кръг на първенството по футбол във врачанската „А” областна група. Двубоят се игра на изкуственият терен на градския стадион.

Домакините поведоха в резултата с "гол от съблекалнята" още в първата минута, когато ветеранът Илия Илиев се разписа от пряк свободен удар от границата на наказателното поле. В 12-та мин. обаче гостите изравниха: Тодор Кръстев бе изведен зад защитата на „пиратите” и вкара за 1:1.

В края на първото полувреме мездренци отново поведоха. В 37-ата мин. след центриране на Здравко Станков Светослав Валериев реализира с глава. Пет минути по-късно Ангел Петров центрира от корнер и Петър Златков също с глава направи резултата 3:1.

Десет минути след подновяване на играта след нова асистенция на Станков Петров покачи на 4:1. Само пет минути по-късно отново Петров бе точен за 5:1. В 63-ата мин. гостите върнаха един гол след попадение на Владимир Вълов. Крайното 6:2 оформи Николай Ганчев в 73-ата мин. на мача.

Кръг преди края на шампионата начело в класирането е Околчица (Моравица) с 62 точки, пред Локо 1929 с 61 и Ботев (Криводол) с 58 т.

В последния кръг Околчица приема в Мездра Строител (Кунино), а Локо 1929 гостува на Балкански (Михайлово).