© община Мездра

Мачът ще бъде ръководен от съдийска бригада: главен рефер - Ивайло Тодоров от Монтана, с асистенти Николай Николаев от Монтана и Славян Бойков от Враца. Делегат на БФС е председателят на Областния съвет на БФС - Враца Милен Бельов.

В първия, областен етап на турнира през м. октомври мездренските „железничари“ елиминираха като гости състезаващия се в „А“ ОФГ Враца Миньор 2017 (Згориград) с 2:3 след две попадения на ветерана Николай Ганчев и едно на юношата Паоло Петков.

Миналата година ОФК Локомотив победи Пещера (Галата) с 2:1 на неутрален терен в Роман в един от двата зонални полуфинала за Купата на АФЛ, а през есенния полусезон от първенството в Северозападната Трета лига загуби в скандален мач като гост с 2:1 от представителя на област Ловеч.

В останалите две срещи от междуобластния етап на турнира, които ще се играят на 23 февруари, съперници са Локомотив (Горна Оряховица) - Локомотив (Дряново) и Партизан (Червен бряг) - ОФК Бдин 1923 (Видин). Победителите от двубоите ОФК Локомотив (Мездра) - Пещера (Гала̀та) и Локомотив (Горна Оряховица) - Локомотив (Дряново) ще се срещнат в единия зонален полуфинал, а победителят от двубоя Партизан (Червен бряг) - ОФК Бдин 1923 (Видин) се класира директно за зоналния финал.