Пред MediaNews Николай Николов сподели, че по този начин, по който се е работело досега, няма как да се получат нещата и затова не вижда смисъл да продължи начело на тима. Повечето футболисти през седмицата са на работа, поради което не идват редовно на тренировки. На други пък невинаги може да се разчита, дори за официалните мачове, защото имат лични ангажименти.

"Няма как на тренировките да идват само по 5-6 човека, а понякога и по-малко и да искаме да сме конкурентни на останалите отбори. Така не може да се работи!", категоричен е Николов. Според него, за да се променят нещата, трябва поне основните футболисти да са на заплата, както е например във Вихър (Славяново), за да са мотивирани да тренират.

На този етап не е ясно и кои играчи ще останат в тима. Някои от тях вече са изявили желание да си търсят други отбори.

По време на едномесечната си подготовка мездренските "железничари" планират да изиграят пет контролни срещи. Първата от тях е в началото на следващата седмица с третия през миналия сезон в "А" ОФГ Монтана ФК Бойчиновци. Останалите проверки ще бъдат с новосформирания дублиращ отбор на Ботев (Враца) и с третодивизионните Надежда (Доброславци), Партизан (Червен бряг) и Балкан (Ботевград).

Жребият за новото първенство в Северозападната Трета лига ще бъде изтеглен на 1 август (четвъртък), когато във Велико Търново ще се проведе традиционното съвещание с представители на футболните клубове, които ще участват в шампионата, информира председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев.

Съставът на групата за сезон 2019/2020 все още не е уточнен окончателно. Засега единственият сигурен нов член на Северозападната трета дивизия е ФК Дреновец (Дреновец), който през миналия сезон завърши на второ място в "А" ОФГ Видин. Поради проблеми със спортната база под въпрос е участието на представителя на "А" ОФГ Плевен ФК Ювентус (Малчика), както и на първенеца на "А" ОФГ Габрово ФК Янтра 1919 (Габрово), който има вероятност да се обедини с третодивизионния ФК Янтра Габрово (Габрово).

Първенството в Северозападната Трета лига ще започне на 11 август (неделя).