С тази убедителна победа - девета през първия дял на шампионата, Локо (Мездра) се утвърди в челото на таблицата и ще зимува на второ място в есенното класиране с актив от 28 точки и голова разлика 37:11, като локомотивци имат и един отложен мач. Убедителен лидер в подреждането на полусезона е Манастирище с 37 т., който спечели служебно с 3:0 навън срещу Ботев (Рогозен).

Миналогодишният първенец Околчица (Моравица) срази като гост Искър 1923 (Роман) с 2:6. Анатоли Ангелов изведе домакините напред в резултата още в 10-та мин. на двубоя. Десет минути по-късно обаче Боян Цеков-Доктора изравни, а две минути след почивката Цветан Николов-Бербатов направи пълен обрат. Романчани се върнаха в мача чрез Петър Бочев, който възстанови равенството в 58-та мин., но до края на срещата гостите отбелязаха четири безответни попадения за крайното 2:6. Точни за командата на кмета Коно Жилковски бяха Боян Цеков в 70-ата., Иван Иванов в 74-ата , Росен Ценов в 77-ата. и Георги Янев в 85-ата мин. В самия край на двубоя Доктора получи червен картон.

В дербито на кръга Монолит (Манастирище) и Дунав 2016 (Селановци) завършиха наравно - 1:1. Ивайло Сашев даде преднина на домакините в 78-та мин., но десет минути по-късно Димитър Тошев от гостите изравни.

Днес от 14:30 часа играят Огоста (Хайредин) - Ботев (Криводол), а останалите две срещи от кръга: Скала (Зверино) - Скала 2015 (Оселна) и Миньор 2005 (Згориград) - Балкански (Михайлово) отново бяха отложени.

В класирането Скала (Зверино) и Околчица (Моравица) делят четвърто-шесто място заедно с отбора на Дунав 2016 (Селановци) с по 23 т., като зверинчани имат мач по-малко. Скала 2015 (Оселна) е на осма позиция с 19 т. и два мача по-малко.