От тази погрешна стъпка на локомотивци, втора през сезона, се възползва техният основен опонент за лидерската позиция Огоста (Хайредин), който победи в Роман местния Искър 1923 с 0:3 и оглави есенното класиране в групата. На два пъти точен за гостите беше капитанът и голмайстор на тима Пламен Първанов, а веднъж се разписа Александър Ангелов.

Третият отбор от община Мездра - Околчица (Моравица), се наложи на собствен терен над Септември 98 (Гложене) с 4:1 и ще зимува на трето място в таблицата, заедно с Монолит (Манастирище). По един гол за моравчани отбелязаха Радослав Георгиев, Вангел Вангелов, Георги Янев и Иван Иванов.

В останалите срещи от кръга се получиха следните резултати: Миньор 2017 (Згориград) - Монолит 1:8, Балкански (Михайлово) - Ботев (Криводол) 0:10 и Ботев (Бърдарски геран) - Ботев (Рогозен) 2:2. Актуалният шампион Манастирище по програма почиваше.

Есенен първенец в регионалната четвърта дивизия е Огоста (Хайредин) с 30 точки. Втори - с две точки по-малко, е ОФК Локомотив (Мездра), а трето-четвърто място делят Околчица (Моравица) и Монолит (Манастирище) с равен брой точки - по 25. Следват: Манастирище с 23 т.. Ботев (Криводол) с 22 т. и Скала 2015 (Оселна) с 21 т.

Шампионатът по футбол във Врачанско ще бъде подновен напролет.