През първото полувреме двубоят бе равностоен, като и двата отбора създадоха няколко чисти голови положения. Още в самото начало на мача главният рефер Емилиян Тодоров от Монтана отмени напълно редовен гол на Радослав Георгиев от гостите заради несъществуваща засада. Последваха опасни удари на Костадин Пилитов и на капитана на домакините Илия Илиев.

В 27-ата мин. Георги Янев от състава на моравчани стреля в напречната греда, а в 38-ата мин. попадение на Пилитов беше отменено отново след доста съмнителна засада. До почивката се запомниха два хубави пробива по фланга, последвани от страховити удари на Любослав Петров от домакините и на Иван Иванов от гостите, спасени с вещина от вратарите Николай Илиев и Веселин Цветковски.

През втората част интересните ситуации пред двете врати продължиха да се редят една след друга, но гол така и не падаше. При най-чистите положения пропуски направиха Марио Иванов, Явор Янков, Камен Каменов и Ивайло Димитров от домакините и Иван Иванов - на два пъти, от гостите.

Така се стигна до 81-ата мин., когато с техничен удар от границата на наказателното поле Костадин Пилитов откри резултата - 1:0. В последната минута на редовното време Любо Петров намери непокрит в пеналта влезлия като резерва 18-годишен юноша Константин Велинов, който покачи на 2:0. Крайното 3:0 оформи "железният" бранител Явор Янков, който засече с глава центриране от корнер в даденото от главния рефер 5-минутно добавено време на срещата.

В останалите двубои от кръга се получиха следните резултати: Манастирище - Скала 2015 (Оселна) 6:3, Ботев (Рогозен) - Искър 1923 (Роман) 5:0, Ботев (Криводол) - Миньор 2017 (Згориград) 10:1, Септември 98 (Гложене) - Балкански (Михайлово) 8:2 и Монолит (Манастирище) - Ботев (Бърдарски геран) 3:0 (служ.).

Начело в класирането един кръг преди края на есенния полусезон излезе Локо (Мездра) с актив от 28 точки. На второ място е Огоста (Хайредин) с 27 т., а трети е Манастирище с 23 т. Четвърта-пета позиция делят Околчица (Моравица) и Монолит с по 22 т., шести е Ботев (Криводол) с 19 т., следван от Скала 2015 (Оселна) и Искър (Роман) с по 18 т.

В последния есенен кръг ОФК Локомотив гостува на Скала 2015 (Оселна). Интригуващият двубой е идната събота, 18 ноември, от 14:30 часа на стадиона в Зверино. По същото време в Мездра Околчица (Моравица) приема Септември 98 (Гложене).