Мачът започна динамично и за двата отбора, които още в самото начало загатнаха, че ще търсят победата. Първата голова възможност беше за домакините, но ударът бе неточен. Все пак в 21м домакините откриха за 1:0. „Железничарите” вдигнаха оборотите и само три минути по-късно, след изпълнение на пряк свободен удар, играч на Локомотив бе съборен в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Методи Янков и не сгреши за 1:1.

Последваха силни минути за мездренчани и в 33-та минута след бърза контра отляво, последва прецизен пас към голмайстора Лионел Матадос, който стреля от близко разстояние и изведе гостите за 1:2.

Домакините се втурнаха да изравняват резултата, отправиха един точен удар, но защитата на локомотивци се справи. В 40-та минута последва нова атака за Дреновец и при последвалия удар, в малкия пеналт бранител на „железничарите” върна топката към вратаря Петров, който я улови с ръце. Съдията отсъди непряк свободен удар от линията на вратарското поле. В 42-та м целият отбор на „черно-белите” изгради стена на голлинията, но топката се удари в стената и влезе във вратата за 2:2 Така двата отбора се оттеглиха на почивката при равен резултат 2:2.

Второто полувреме започна с размяна на атаки към двете врати, но по-активният отбор беше този на гостите. В играта им личеше повече хъс и желание за победа. 87-та м. след поредната атака на „железничарите”, топката бе избита в ъглов удар. Лионел Матадос центрира към външната греда, където капитанът Генади Петров бе оставен непокрит в малкото наказателно поле и необезпокояван от никого, насочи топката с глава за крайния резултат 2:3.

Наставникът на „Локомотив” Николай Нинов заложи на следния състав:

Никълс Петров - Мариян Кусев, Генади Петров, Васислав Димитров, Паоло Петков, Методи Янков (57м - Стоян Иванов) , Гроздан Илиев, Петьо Петков, Пламен Венелинов, Ивайло Златев и Лионел Матадос