Така по време на близо четиримесечната пауза в шампионата Локо (Мездра) изигра едва три контролни срещи, без да направи нито една тренировка. "Червено-черните" победиха като домакини с 6:2 четвъртия през есенния дял от шампионата в "А" ОФГ Монтана Партизан (Доктор Йосифово), с 5:1 петия на полусезона в същата група Бойчиновци и с 3:2 деветия в есенното класиране в "А" ОФГ Враца Ботев (Рогозен).

На фона на афишираните амбиции от ръководството на клуба за спечелване на промоция за място в Северозападната Трета лига, липсата на редовен тренировъчен процес или поне на пет-шест контроли е, меко казано, несериозно. Още повече, че освен ОФК Локомотив, сериозни мераци за влизане в по-гората група има още един клуб от врачанско - Ботев (Криводол).

В есенното класиране в "А" ОФГ Враца Локо (Мездра) заема второ място с 28 точки и голова разлика 61:10 - актив, натрупан след 9 победи, 1 равенство и 2 загуби. Лидер на полусезона е Огоста (Хайредин) с 30 т., а трето-четвърто място делят Монолит (Mанастирище) и Околчица (Моравица) с по 25 т. Следват: Манастирище с 23 т., Ботев (Криводол) с 22 т. и Скала 2015 (Оселна) с 21 т.

В първия пролетен кръг, който по програма трябва да се играе идната събота, 10 март, ОФК Локомотив гостува на Манастирище. Припомняме, че през есента двата отбора завършиха в Мездра 1:1. Околчица (Моравица) приема Ботев (Криводол), а Скала 2015 (Оселна) е домакин на Септември 98 (Гложене).