© Facebook

В турнира участваха 8 отбора от област Враца – „Локомотив” (Мездра), „Ботев” (Враца), „Монолит” (Бяла Слатина), „Първа атомна” (Козлодуй), „Торпедо” (Борован), „Миньор” (Згориград), „Любимец” (Търнава) и „Дунав” (Селановци).

Всички отбори получиха екипи с цветовете на националния отбор по футбол и по 5 топки, с които да играят в турнира. Всеки тим изигра по 3 мача, въпреки елиминационната фаза. Двубоите се играха в 2 полувремена по 25 минути.

В четвъртфинала малките „железничари” победиха „Монолит” (Бяла Слатина) с 1:0, с попадението на Томислав Колев.В полуфинала „Локо” надигра с класическото 3:0 състава на „Първа атомна” (Козлодуй). С голове се отчетоха капитанът Владимир Йолов, Никола Маринов и Стилиян Илиев.

Победител стана съставът на „Ботев” (Враца), който спечели финалната среща срещу „Локомотив” (Мездра) с 9:1. Момчетата на Владимир Найденов откриха чрез Стефан Тасев, като на полувремето резултатът бе 1:1. След почивката обаче врачани отбелязаха 8 гола и спечелиха надпреварата. Двубоят за трето място бе оспорван, като редовното време завърши при резултат 1:1. При дузпите „Миньор” (Згориград) спечели с 5:3 срещу тима на „Първа атомна” (Козлодуй).

„Доволен съм, поздравявам момчетата за играта, която показаха. От там идват и добрите резултати, които постигнахме. Трябва ни още много работа, за да можем да се противопоставим на отбора на „Ботев” през целия мач, а не само през първата част. Важното е, че вървим в правилната посока”, заяви за MediaNews старши-треньорът на „Локомотив” Владимир Найденов.

Първите три отбора в турнира получиха купи, а от четвърто до осмо място – грамоти.
Наградата за най-добър вратар отиде при стража на победителите Мартин Томнишки, а приза за голмайстор си разделиха момчетата на Румен Рангелов – Калоян Кръстев и Иван Иванов, които отбелязаха по 5 попадения.

Турнирът по футбол за деца е Национален и подобни състезания ще се проведат във всички области в страната, като в зоните – София, Велико Търново, Пловдив и Варна, ще се изиграят по два турнира.