На основание чл. 37, ал. 1, т. 7, буква "в" от Дисциплинарния правилник за сезон 2018/2019 ("Нанесен удар и/или побой в “района на стадиона” на длъжностно/и лице), отборът на ФК Искър 1923 (Роман) е наказан с лишаване от домакинство за 4 (четири) срещи и глоба в размер на 625 лв.

Вратарят на романчани Венцислав Кръстев е със спрени състезателни права (ССП) за 1 година по доклад, считано от 30 март 2019 г. Наказанието е на основание чл. 25 от Дисциплинарния правилник ("За нарушение, за което е предвидено наказание отстраняване от футболен мач с червен картон (било то санкционирано от съдията или впоследствие установено по надлежния ред), включващо нанесен удар на едно или повече длъжностни лица").

Други двама футболисти на Искър 1923 (Роман) - Петър Бочев и Димитър Димитров, ще пропуснат съответно три мача и една среща на своя отбор. Наказанията са наложени на основание чл. 23, ал. 2, буква "в" от Дисциплинарния правилник ("За нарушение, за което е предвидено наказание отстраняване от футболен мач с червен картон (било то санкционирано от съдията или впоследствие установено по надлежния ред), включващо провинение към длъжностно лице - бутане) и на основание чл. 22, ал. 2, т. 4, буква "л" ("Хвърляне на топка или предмети по състезатели, служебни или длъжностни лица, публика").