По време на дебатите от залата се чуха съмнения, че след изборите за местна власт догодина, може новите съветници да решат друго по отношение на началниците на диспансерите. Това съвсем не било невъзможно, тъй като Законодателят е определил подобна хипотеза, която позволява на работодателят – общинския съвет, да преназначи управителите, или да прекрати договорите им. След гласуването докладните за тримата медицински началници бе приета с мнозинство. Д-р Шахов не присъстваше в залата, но двамата му колеги дадоха кратко интервю за медиите.

Д-р Надя Иванова и д-р Григор Томов бяха, меко казано подразнени от предположението, че удълженият им мандат може да бъде прекратен от бъдещият Общински съвет. Шефката на Центъра за психично здраве заяви, че управлява здравното заведение от 1989-та година и през това време са се сменили доста кметове и партии в управлението „Не приемам мандата си като служебен подарък, каквито мнения имаше в общинския съвет- каза д-р Иванова и добави, че политиката не трябва да е част от здравеопазването.

Управлявам това заведение от 1989 г.“, каза д-р Надя Иванова. „Подобряваме битовите условия в центъра, защото при нас потрошките са ежедневие. Неверно е, че нас ни назначават взависимост от властта, която печели изборите. Тук съм от 1989 г. – представете си колко кметове са се изредили, колко и кои партии са се сменили печелейки изборите. Важното е като професионалисти да си гледаме работата. Нека политиката не става част от здравеопазването“- заяви д-р Иванова

„Заговори се, че следващият общински съвет щял да ни освободи. Това е несериозно, защото не се знае кой ще управлява след местните избори. В нашите договори пише, че може да ни освободи общинският съвет след несправяне със задълженията. Аз управлявам здравни заведения от около четвърт век и не помня досега да съм изпускал нещата.”, каза д-р Томов. Двамата лекари бяха категорични, че причина да се прекратят договорите им е само и единствено несправяне със задълженията, а отчетите им пред Общинския съвет сочат добри резултати и във финансово отношение и във връзка с грижите им към пациентите.