Пред медиите Ценков обясни, че е успял да разговаря с родителите на децата, дошли за преглед и те са изказали своето голямо удовлетворение и убеденост, че дори да са налице здравословни проблеми, те ще бъдат разрешени успешно от лекарите. На пресконференцията присъстваха проф. д-р Асен Балтов - изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов", д-р Асен Меджидиев, специалист по УНГ (уши, нос и гърло) и д-р Цветан Василев - изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Петка".

Проф. д-р Балтов благодари за създадената перфектна организация във връзка с осъществяването на прегледите от страна на ръководството на болницата, както и за съдействието от страна на кмета на общината. Той отбеляза, че при предишното посещение на екипа са били прегледани около 350 деца, като и сега тенденцията е същата.

"Смятаме, че родителите, които са били при нас първия път, са взели сериозни мерки и изпълняват нещата, които сме им препоръчали. Хубавото е, че ние предлагаме една добра колаборация и случаи, в които има нужда, могат да бъдат директно лекувани в „Пирогов“ и успешно решени. Това е и една от идеите - да помагаме и да бъдат взети веднага адекватни мерки" обясни проф. д-р Балтов.

Д-р Асен Меджидиев, който е инициатор на програмата, също благодари за предоставените идеални условия за работа и подчерта, че трябва да се отдаде заслуженото на общопрактикуващите лекари и педиатрите от региона: "От предишното до сегашното идване се сработихме много добре, което е и основната идея на тази кампания - комуникацията с местните лекари и максимална полза за здравето на децата".

Прегледите се извършваха от специалисти по УНГ, очни болести, урология, хирургия, ортопедия, кардиология, неврохирургия Те се осъществяваха по инициатива на кмета на общината Огнян Ценков, със съдействието на видинската болница и с медийното партньорство на Телевизия Видин.

Източник: vidin.bg