Родилните отделения на болниците “Селена”, УМБАЛ “Св. Георги”, УМБАЛ “Пловдив” и клиника “Торакс” са оборудвани с бутони, които човек от персонала натиска при всяко раждане. При всяко натискане, светлината в "Капана" започва бавно да пулсира в продължение на 30 секунди, а това означава, че се е родило дете в Пловдив.

На земята в близост до лампите e монтирана каменна плоча със следния текст: “На това място уличното осветление е свързано с родилното отделение на болница УСБАЛАГ “Селена”, УМБАЛ “Св. Георги” УМБАЛ “Пловдив” и клиника “Торакс”. Щом светлината започне да пулсира, се е родило дете.

Проектът е посветен именно на това дете, както и на децата родени днес в града”. Проектът на Алберто Гарути, озаглавен "На родените днес", цели да събуди у гражданите емпатия и чувство за принадлежност. Той е част от изложбата Metaphorai с куратори Катя Ангелова и Алесандра Поджанти, 24-тa седмица на съвременното изкуство, организирана от Сдружението "Изкуство днес" и и влиза в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Подобен проект италианският творец е реализирал нееднократно в различни градове по света като Бергамо, Гент, Истанбул, Москва и други.