„Кварталните войни“ във Видин се разгорещяват. "Битките" са насочини към създаване на красиви кътчета в близост до домовете и подобряване цялостния вид на междублоковите пространства. Зелените площи в кварталите „Ал. Стамболийски“, „Бонония“, „Химик“, на ул. „Баба Вида“ в град Видин, както и селата Кутово, Майор Узуново вече са почистени.

„Обаждат се хора, които търсят допълнителна информация, така че със сигурност можем да кажем, че и в други квартали на град Видин и населени места в общината в момента работят и ще участват. Смятам, че идеята се оказа добра, защото чрез съвместната ни кампания с Община Видин успяхме да ангажираме енергията на гражданите към това да създадат нещо хубаво и да подобрят облика на средата, в която живеем“, каза председателят на Сдружение „Активно общество“ Радослав Георгиев.


© Фейсбук

За справилите се най-добре със задачата да преобразят избрано от тях кътче ще има награди. А победителите в двете категории – участници от град Видин и участници от останалите населени места от общината – ще бъдат наградени на церемония на 29 юни, когато се отбелязва Денят на река Дунав.

Регламентът е прост. Първо, заснемате мястото, което сте избрали да облагородите и изпращате снимките, заедно с адрес или описание на локацията, както и лице и телефон за контакт на имейл: aktivnoobshtestvo@gmail.com. На следващия етап осъществявате трансформацията на избраното място. Последната стъпка е да се заснеме крайния резултат и снимката, заедно с адрес или описание на локацията, на имейл: aktivnoobshtestvo@gmail.com. Може да се участва с новооформени площи, както и с такива, които и вече поддържате.

Бъдете активни и креативни! Нека заедно направим средата, която ни заобикаля, по-хубаво място за живот!