Надпреварата за малките е с начален час 10.30 ч., като регистрацията на децата ще става още от 9.30 ч. Те ще бъдат разпределени в четири възрастови категории. Те ще се състезават от общината до края на града (където ще започне ТТ (часовника). Първите три деца от всяка категория ще получат медал и предметна награда.

Състезанието ще се проведе по изцяло спрян за движение маршрут от края на град Бяла Слатина до началото на село Бърдарски геран и обратно. Получаването на стартовите номера ще бъде до 10.30 пред общината. Общата дължина на една обиколка е 13.2 км. Състезателите ще са разпределени в седем категории.

Начало на състезанието е 11.30 ч. от края на град Бяла Слатина в посока село Бърдарски геран. Състезателите ще стартират през минута, като първи тръгват категория Елит и Мъже 18-29 г., които категории ще направят две обиколки общо 26.4 км. Останалите категории ще правят една обиколка от 13.2 км. Стартира се с поредния номер от регистрацията, предупреждават организаторите. Ако състезател си изпусне реда, ще трябва да изчака последният състезател и чак след това ще бъде допуснат на старта.

„Изрично умоляваме да се регистрирате най-късно ден преди състезанието по един от следните начини: във фейсбук – в страницата на събитието или на страницата ни КК "Враца Велообщество", на email: velovratsa@abv.bg 4. или на тел. номер 0884273029 (Ангел Ангелов). Тези, които искат да се регистрират в деня на състезанието, ще трябва да платят такса 20 лв. Това се налага, защото ще бъдем доста ангажирани сутринта на 12-и с детското състезание и желаем ден по рано да знаем бройката участници, за да предвидим кетъринг почерпката за тях, както и номерата им“, уточниха организаторите.

Награждаването от двете състезания е с начален час 15 ч. пред площада в Бяла Слатина. Наградният фонд е 700 лв., като ще бъдат наградени първите трима от всяка категория (без Мъже елит). Първите ще вземат 50 лева, вторите – 30, а третите – 20. Първите петима юноши (след победителите в категорията) ще получат премия по 20 лв.

„За всички победители ще има медали, а най-бързият състезател ще получи купата на ТТ "Бяла Слатина" и целувки от две изключително красиви момичета от града, облечени в северняшки народни носии!“, допълват още организаторите и обещават истински празник на спорта в Бяла Слатина.


Източник: kmeta.bg