"Многократно сме сигнализирали за проблема както в Агенция "Пътна инфраструктура", така и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, писахме и до Народното събрание”, сподели кметът на Кунино. Всеки обещава, особено преди избори, но никой не си мърда пръста да направи нещо. Имам чувството, че всички политици са учили в едно и също "училище за лъжци".

Преди време Инициативен комитет организирал протестна подписка, адресирана до АПИ и други държавни институции, която била подкрепена от жителите и на двете съседни села. Резултатът е нулев.

В най-окаяно състояние е близо двукилометровата отсечка от Кунино до закритата преди години кариера за добив на варовик над селото, която вопиещо се нуждае от основен ремонт - цялостно преасфалтиране на напълно компрометираната настилка, отводняване и т. н. За целта обаче са необходими над 1 млн. лева. От Областно пътно управление - Враца се оправдали, че не могат да заделят такива средства.

Пътят между Кунино и Реселец е построен преди близо половин век и оттогава не е ремонтиран. От години той е опасен и създава предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия. Десетки са случаите на потрошени автомобили, преминаващи по разбитото шосе; за съжаление, има и трагични инциденти.

"Третокласният път III-1031 Роман - Кунино - Реселец - Червен бряг се поддържа по Програма "Текущ ремонт и поддържане" на Агенция "Пътна инфраструктура" в рамките на разполагаемия финансов ресурс, заяви през юли миналата година министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в отговор на парламентарен въпрос, отправен от депутати от врачанско. През 2016 г. са изпълнени отводнителни мероприятия и ландшафтно оформяне на изключително ниска стойност - около 10 хил. лв. с ДДС.

За постигане обаче на траен ефект за подобряване на технико-икономическото и експлоатационното му състояние е необходимо да се извърши превантивен ремонт, който по експертна оценка, без да имаме проект - по експертна оценка от Агенция "Пътна инфраструктура", ще бъде на стойност около 8 млн. лв. с ДДС.

С оглед осигуряване нормална пътна комуникация на територията на община Роман, МРРБ ще продължи да търси възможности за осигуряване на средства за съответните ремонтни дейности чрез включване в някоя от бюджетните програми на АПИ през 2018 г. и 2019 г., както и чрез целево финансиране”, каза тогава в заключение министър Нанков.