„Община Видин откликна на желанието на жителите за ремонт на сградата (общинска собственост), в която се намира културният дом. За нейното обновяване в капиталовите разходи бяха заложени 16 000 лв., като с тях са закупени материалите за ремонта, а дейностите бяха извършени от строителната група на Общината“ – каза в приветствието си Венци Пасков. Той поднесе поздравления от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и пожела в обновената сграда на културния дом да бъдат организирани много събития, които да събират заедно хората и да обогатяват живота в град Дунавци.

Красимир Асенов благодари на Община Видин в лицето на кмета Огнян Ценков, на неговите заместници Венци Пасков и инж. Цветан Асенов, на всички свои колеги от Общинския съвет, които са дали подкрепата си за реализиране на идеята за изграждане на културен дом. И също пожела в него да се случват събития, които да сплотяват хората от Дунавци.

Тържествен водосвет бе извършен от отец Максим, който подари икона с лика на Св. Богородица за културния дом. Поздравления и подарък за новата придобивка в град Дунавци бяха поднесени и от името на народния представител Владимир Тошев.

Лентата на обекта бе прерязана от заместник-кмета Венци Пасков, който пожела „на добър час“ на всички, които ще ползват културния дом.