Във връзка с това, на 15 май 2021 година стартира работата по спечелен проект по Програмата "Създаваме заедно - 2020 " към "Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада".Мястото на Къта за отдих и творчество е избрано не случайно – в самия център на населеното място, където обичайно се събират и млади и стари, до сградата на Кметството, Читалището и библиотеката. Новата придобивка ще даде възможност на децата да играят заедно, да се забавляват и опознават света около себе си в естествена социална среда.

Проектът по изграждането на Къта за отдих бе осъществен изцяло на доброволни начала, което от своя страна отново показа, че когато една обща кауза обедини всички, то нейното постигане е закономерно.Разбира се неизменни помощници на злидолчени бяха техните партньори от Младежки център - Враца , които дадоха началото на проекта.

Припомняме, че на 3 август в мездренското село Лик бе открит Клуб „Настолни игри” по същата Програма „Създаваме заедно” . Още тогава Никола Живков от Младежкия център - Враца сподели в аванс за MediaNews, че предстои откриването на такива младежки пространства и в селата Зли дол, Зверино и Очин дол.


Снимки: Борис Кръстев