"Реализираният проект е пример за това как, когато човек иска да постигне нещо, започва да търси решения, а не да намира проблеми, каза при откриването на новата придобивка кметът на Враца Калин Каменов. Кметът на населеното място - Тихомир Тошев, е може би един от най-активните не само в общината, но и в областта. Днешният ден на строителя е един малък празник за вашето село. Откриваме обект, изграден изцяло от доброволния труд на жителите на Челопек. Добрата новина е, че всяка година тук се случват нови неща - обновяват се спирки, подменят се детски съоръжения, облагородяват се паркове. Продължавайте да работите за преобразяването на вашето село! Честит празник!"

Кметът на Челопек Тихомир Тошев благодари на местната администрация и на Общинския съвет за оказаната подкрепа при реализирането на проекта.

Празникът започна със празнична литургия в местния православен храм по случай Димитровден. На събитието присъстваха още областният управител Малина Николова, заместник-областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници, жители и гости на Челопек