Режисьор на спектакъла е Борис Дюлгеров, а две от главните роли са поверени на Милен Иванов и Полина Петкова, които ще се превъплътят съответно в образите на Маргариди и Анка.

В почти всички заглавия на театъра се изявява Милен Иванов, когото почитателите на театъра в Мездра ще видят в ролята на Маргариди. "Това е един емблематичен образ, който е носител на провокацията, на изкушението. Истината е, че и днес ни залъгват с лъскави и фалшиви работи, които са част от нашето всекидневие. Затова постановката е толкова актуална в днешно време”, заяви актьорът.

Мюзикълът "Криворазбраната цивилизация" е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ. Ролята на Хаджи Коста изпълнява Виктор Терзийски, а в ролята Злата на сцената ще излязат Миряна Калушкова и Валерия Пейчева.

По думите на режисьора Борис Дюлгеров, музиката на Дечо Таралежков за „Криворазбраната цивилизация“ звучи съвременно и провокативно и днес. Той определя като истинска провокация за един постановчик да работи върху вече готова музика. Според него тя е забавна, развлекателна и мелодична.

"Включихме някой напеви от българския фолклор, някой напеви и от българската битност и обичаи, за да може в един художествен израз да внушат посланията на времето, на епохата, свързани с днешния ден. Това явление в нашето общество и днес заслужава внимание и нашата настъпателна позиция в неговото осъждане, разобличаване и отрицание, за утвърждаване на българщината на нашия нравствен дух, на нашия морал и нашата значима българска култура. С един такъв подтик в себе си аз пристъпих към работа по това представление“, допълва режисьорът.

Любителите на театъра в Мездра ще имат удоволствието да се докоснат отново до изтънчения хумор на Добри Войников, както и да се вгледат в съвременните превъплъщения на Маргариди, Анка, Злата и Деметриус, както и здравия български дух на Хаджи Коста, Митьо и баба Стойна.

Билетите за мюзикъла са с цена 8, 10 и 12 лв.