Водещ на културното мероприятие бе Рени Дакова – експерт в Община Мездра. Тя представи анализ на творбите, направен от уредника на изложбата – Светла Дамяновска.

В експозицията са включени четири пейзажа, озаглавени „Самота“, два изгледа от Черепишкия манастир и гледка към светата обител „Седемте престола“.

Картините „Без думи“ и „Смелост“ са свързани с женското поведение по случаи на насилие. „Полет към слънцето“ изобразява птица, показваща стремежа на всеки човек към доброто. „Завръщане у дома“, „Поглед към живота“ и „На море“ съдържат детски образи и навяват спомени за родната къща.

Последната картина е озаглавена „Заслужена почивка“. На нея е изобразена мъжка фигура, седяща край маса, на която има питие.

Изложбата включва и един цветен ироничен автопортрет, разчупващ графичната експозиция.

Авторката приветства своите гости: „Във всяка картина съм вложила чувство. Надявам се всеки един от вас да открие и нещо за себе си в тях и се надявам, че творбите ми ще ви харесат. Благодаря ви, че дойдохте!“

Специални поздрави и букет поднесе заместник - кметът на Община Мездра Нели Минева, която пожела на Кристина Котларска да намира творческо вдъхновение в ежедневието.

Гости на културната изява бяха служители на общинската администрация и много приятели.

Изложбата е подредена във фоайето на втория етаж в сградата на общинската администрация и е достъпна на посетители.