Пострадалият успял със сетни сили да се добере до телефона и да се обади на 112. Закаран е в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен, където дежурните лекари установили множество фрактури по тялото и главата му, включително счупена скула. Впоследствие е настанен за лечение във Втора клинична база на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен, където е опериран по спешност.

Нападателят е установен от полицията и задържан за срок от 72 часа. Повдигнато му е обвинение. Той е криминално проявен.

Внукът на пребития старец търси възмездие и се възмущава от законите и реда у нас. "Аз все още вярвам, че живеем в нормална държава със закони и ред! Искрено се надявам, че органите на реда и правосъдната система ще си свършат адекватно работата", апелира Георги Вачев.

Ето какво е написал в facebook внукът на пребития старец:

"Моля споделяйте!!! Това е моят дядо Георги Вачев. Той е на 82 години… Снощи към 1:00 часа в къщата му в гр. Славяново е нападнат, пребит и ограбен от циганин!!! Дядо ми се е опитал да се защити, при което е брутално пребит!!!

В опит да спаси живота си, хвърля портмонето си със сто и двадесет лева в него, циганинът взима парите и си заминава!!! Дядо ми успява да се добере до телефона и се обажда на 112. Закаран е в „Бърза помощ” в гр. Плевен , където са установени множество фрактури по тялото и главата му, както и счупена скула… Веднага е закаран за операция във "Втора база" в гр. Плевен!

Аз все още вярвам, че живеем в нормална държава със закони и ред. Циганинът е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение… Не знам кое вече подред! Искрено се надявам, че органите на реда и правосъдната система ще си свършат адекватно работата!!!”