Иван Узунов
Иван Узунов

Фармацевтът Иван Узунов, баща на управителя на ограбената аптека, Николай Узунов, пък се оплака в местна медия, че синът му е пребит от шефа на Комплексния онкологичен център д-р Григор Томов. От своя страна д-р Томов отрече твърдението на Узунов и заяви пред Dariknews.bg, че: Всеки може да говори каквото си пожелае, но истината е една и тя ще излезе наяве и за кражбата, и за други работи. Някой бяга пред вятъра, защото не си е свършил работата". За откраднатите лекарства д-р Томов обясни, че все още не може да се каже точната сума на липсите, тъй като е имало и външна намеса в сървъра, но със сигурност става дума за над 100 хил. лв.

Така мъглата около крупната кражба се сгъсти още повече, но на този етап от полицията и прокуратурата основателно не дадоха никаква информация, тъй като случаят се разследва.

Пред MediaNews магистър-фармацевтът Иван Узунов каза: "Аз ще говоря аргументирано, с фактология, която съдът ще докаже." Той обаче така и не сподели факти. Заяви обаче, че други хора с финансови възможности и начини, неадекватни на морала, е възможно да го осъдят за злословие. Сподели, че синът му е бит, след като е проверен на детектор на лъжата. Кой го е бил така и не стана ясно. Узунов допълни, че синът му, който 13 години работи във въпросната аптека, сега е с хематоми и травми в оперирана наскоро става, което е установено със съдебно-медицинско удостоверение. Той е категоричен, че скъпо струващо лекарство не може да изчезне от действие на външен човек и изрази желание ДАНС да се ангажира със случая.

Докато разговаряхме, Иван Узунов не спомена нито веднъж името на д-р Томов и няколко пъти употреби прилагателното "хипотетичен".

Без да се ослушваме в градски легенди, митове или "една жена ни каза на пазара", можем да си зададем въпроса: Защо при наличие на физическа и електронна охрана, лекарствата ги е хванала липсата? Как така по това време е имало и намеса в сървъра?

Мъглата около кражбата засега е тъмна и гъста. Остава ни да чакаме официална информация след приключване на разследването. На този етап няма как да отмине съмнението, че има някаква далавера.

Важно е обаче, че д-р Томов бе категоричен пред местна медия, че: "В момента се опитваме да осигурим непрекъснатост на лечението на нашите болни и на тези, които продължаваме да приемаме".