По време на празника, всички извикаха на сцената Дядо Коледа и кмета, Тодорова, за да запалят елхата. Пищна фойерверк програма освети площада.

На коледното тържество беше обявена и инициативата на кмета „По коледа се случват чудеса - Да стоплим сърцето на дете“. Във фоайето на общинска администрация беше поставена кутия, в която всяко дете от детските и основните училища вобщина Борован, ще може да пусне своето писмо с желание за подарък до Дядо Коледа /на стойност до 200 лв./. Комисия от общинска администрация Борован в присъствието на кмета на общината, ще избере на случаен принцип /чрез томбола/ едно дете, на което ще бъде изпълнено коледното желание и то ще получи своя подарък от лично от кмета .

От 09 декември в ЦПЛР „Маша Белмустакова“ село Борован отваря врати коледната работилница на децата от ЦНСТ Борован, съвместно със училищата и детските градини от общината. В работилницата ще се изработят сувенири, картички, играчки, коледни украси, сурвачки и всякакви коледни чудесии, които децата ще изложат в Коледния Базар и със събраните средства ще бъдат закупени уреди необходими на децата за ежедневието им в ЦНСТ Борован.