- Може ли да ни кажете за конкретна реакция и съдействие от Ваша свързана с поставен днес проблем от гражданин?

- Ще взема отношение по всички сигнали на гражданите от днешната среща. Още по време на разговора с един от посетителите днес, проверих веднага сигнал за отравянето на пчелни семейства в землището на село Три кладенци. Проучих ситуацията и вероятно става въпрос за нерегламентирано пръскане, в нарушение на разпоредбите на МЗГХ. Още в сряда ще информирам министър Порожанов и ще настоявам за проверка по случая.

- Преди да влезем при Вас срещнахме няколко възрастни хора. От размера на пенсиите ли Ви се оплакваха?

- Този път не говорихме за това. Откликнах на молбата на общинската организация на съюза на пенсионерите във Враца за провеждане на поредния преглед на самодейните им изяви на 4 август в читалище „Развитие“. За съжаление, те не срещат достатъчна подкрепа от институциите, а възрастните хора също имат нужда да се повеселят и да представят творческите си възможности.

- Бяхте спомоществовател на миналогодишното издание на фестивала „Слънцето на Тодорка”. Тази година ще съдействате ли на организаторите?

- Никога не сам си позволявал равнодушие към културните прояви в нашия град. Оказвам съдействие и сега, включително и финансово за провеждане на петото издание на фестивала на древните култури „Слънцето на Тодорка“ край село Оходен.

- Отворени ли ще са вратите на приемната и през летните месеци и с колко граждани сте се срещнали от началото на годината?

- Ще приемам хората и в понеделниците през летните месеци. Едва ли съм си водил статистика за броя на гражданите, които са ме потърсили за съдействие, за решаване на проблем или само така да си поговорим за събития, които ги вълнуват и имат свое мнение за тях. Предполагам, че срещите ми, тук в приемната са повече от 300 за тази година.

- Какво се случва след тези срещи и разговори?

- След подобен род срещи с гражданите в приемната разбирам най-наболелите проблеми по места и какво всъщност тревожи хората. Разбирам го от тях лично, не от медии, квартални клюки или пък партийни събрания. Тук диалогът ни е лице в лице, чуваме се взаимно, виждаме се, доверяваме се. Обмислял съм всеки сигнал и начина по който бих могъл да съм полезен в решаването на проблема. Различни са били реакциите ми. За някои от тях съм сезирал съответните институции чрез парламентарни питания. Информирал съм чрез писма или лични срещи с представители на различните ведомства, включително и с ресорните министри. Налагало се е да реагирам по сигнали на граждани освен от десетте общини на област Враца, така също и от община Ботевград, София, населени места от Видинска и Монтанска област.

- Смятате ли, че всички посещения при Вас са били на членове или симпатизанти на ВМРО?

- В никакъв случай не е така. И това ме радва. Идвали са хора и с леви и с десни убеждения, изслушвал съм ги, съдействал съм им. Проблемите на хората нямат партиен цвят. Проблемите на хората са пъзел от човешки съдби, чието подреждане има нужда от подкрепата на всички партии и институции. Звучи малко утопично, но аз смятам, че е така.

- В местна медия съвсем добронамерено Ви нарекоха „отличникът по питания в парламента”. Как приемате тази дефиниция?

- Както и да я приемам, аз няма да спра да питам и да настоявам отговорът да е в интерес на хората, на всички, не само на моите избиратели, на всички.