„Враца като областен център наистина има нужда от многофункционална зала, защото по този начин се развиват колективните спортове, а те са с огромно социално значение. Подобна зала не може да бъде само център за спортни прояви, а трябва да бъде с определен капацитет от зрители и създадена като културно средище, което да се използва за срещи и концерти. Изцяло подкрепям намеренията за реализирането на такъв обект, като държавата ще финансира неговото изграждане“, допълни още министър Кралев.

По време на посещението си, министърът беше запознат с реализираните ремонтни дейности на залата по борба, монтираното осветление и строителството на секторите на стадион „Христо Ботев“. Министър Кралев изтъкна, че държавата ще подпомогне изграждането на лекоатлетическата писта на стадиона.

„С Федерацията по лека атлетика обсъдихме варианти и решихме освен пистата по лека атлетика, във Враца да бъде изграден полигон за хвърляния. Подобно съоръжение има единствено в Балчик, където за кратко време беше изграден състезател – Валентин Андреев, завоювал медали на Младежките олимпийски игри. В момента полигонът е в процес на проектиране и съм убеден, че в много кратки срокове двете лекоатлетически съоръжения ще бъдат реализирани с държавно финансиране. Така Враца ще има един наистина завършен лекоатлетически комплекс“, категоричен беше министър Кралев.

Инвестициите в големите спортни обекти са в размер на близо 5 млн. лева, като от тях 1,7 млн. лева са финансирани от държавата, а останалите средства са осигурени от общинския бюджет.