"30-дневно състезание беше и още от самото начало ние се включихме и в рамките на този един месец препрочитаха стари книги, които вече са чели и решаваха въпросници, свързани със сюжета на произведенията. Надпреварата беше в различни области в България... Ежедневно децата от профилите си решаваха различни въпросници, като първия го решихме в "часа на класа", за да припомнят какъв е метода на решаване, на какво трябва да обърнат внимание. След което всяко дете индивидуално спрямо това каква литература чете, откриваше въпросници за книгите, които е прочел. На мобилно устройство или на компютър или на телефон отварят чрез сайта и решават въпросниците към книгите. Спортната злоба даде резултат, тъй като те един път вече са се състезавали и знаеха, че трябва да имат повече точки... Имаше изключително оспорвана игра между класовете, между 6-тите класове, защото то е разделено на випуски. И моят клас се състезаваше срещу 6-тите класове в цяла България. Но специално между 6-тите класове в нашето училище войната беше най-оспорвана... Наистина, няма дете от класа, от 25, всичките са влизали, всичките са решавали... Те са класирани 3 класа от нашето училище на първо място. 1. "А", 2 "А" и 6 "А" клас, това са трите класа, които са на първо място. 1. "Б" и 6. "В" получават поощрителни награди."

Преди около месец класната стая на 6. "А" е била обзаведена с нови училищни мебели. Това е станало благодарение на есе, написано от ученичката Оксана Крумова, която споделя, че ключът към успехите е многото труд и четене, а целият клас е много задружен:

"Да, бяхме много задружни и много си помагахме един на друг. Обичам да чета, защото се пренасям в друг свят, светът на приказките, който те кара да се чувстваш по-добре. Награда за училищното оборудване- от всеки клас трябваше да има по едно дете и ние с моя клас и класната решихме това да съм аз. И с много, много труд и усилия реално стана. Ами горда съм и много се радвам за тези успехи и за всичко, което постигнахме".

Моника Спасова от 6. "А" клас е определена от образователната платформа като детето, прочело най-много книги на областно ниво. Затова тя получава индивидуално отличие в категория "Шампиони по четене с разбиране" и "Творец":

"Бяха силни и другите класове, и децата от моя клас бяха много добри. Беше трудно, беше интересно, имаше и забавни моменти в книгите, когато решавахме въпросниците... Чувствам се горда, радвам се и за класа".

Учениците от 6. "А" само за тази година вече са участвали в 9 национални конкурса, допълни класният ръководител Деница Шупова