© kmeta.bg

Любителите на конния спорт се насладиха на невероятното майсторство на жокеите и се възхитиха от перфектната и професионална организация на турнира. Стюардите, съдиите, главният секретар и паркур майсторът бяха от Националната федерация по конен спорт.

Състезанието беше разделено в четири кръга. Първото изпитание бе X паркур с височина на препятствията 60-70 см, второто изпитание бе за 4-5 годишни коне, деца и аматьори, третото - отворен паркур за 5- годишни и по-възрастни коне и последният кръг – за 6-годишни и по-възрастни коне, 120 – 125 см бараж.

В първия паркур победител стана Любир Янков от КБ „Арбанаси“ - Велико Търново, във втория - Мария Крумова (деца) от ККС „Вършец 2014“ и Живко Митев (аматьори) от ККС „Кайлъка“ - Плевен, в третия - Олег Горанов от ККС „Бутан“ и в четвъртия - Таня-Мари Димитрова от ККС „Вършец 2014“.

Победителите в турнира, заели от І до ІV място в различните категории, получиха купи, медали и парични награди от кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров. Раздадените паричните премии бяха на обща стойност 2 000 лева.