© община Берковица

Цели на конкурса е засилване и повишаване интереса на учениците към творчеството на Йордан Радичков, рисуването и литературата и почит към най-новата история и личностите, допринесли за развитието на България. Участниците в конкурса трябва да направят своите илюстрации по мотиви на една от Радичковите книги за деца: „Шарена черга”, „Ние, врабчетата” или „Малки жабешки истории”, съобщават организаторите. Форматът на рисунките да е А4, а техниката е по избор – няма ограничения относно материалите. Всеки ученик може да се включи с не повече от 1 рисунка. На гърба на всяка рисунка трябва да бъдат посочени следните данни: трите имена на участника, клас или възраст, име на учебното заведение, имената на ръководителя и телефон за контакт.

В конкурса могат да участват всички ученици от училищата на територията на община Берковица от I до VII клас включително. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи от I до IV клас и от V до VII клас.

Рисунките се приемат от 03.10.2022 г. до 19.10.2022 г. включително, в канцеларията на Музеен комплекс – Берковица на адрес: гр. Берковица, ул. „Поручик Грозданов” 11, всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 ч. Телефон за контакт: 0953 / 88 045

Тричленно жури ще оцени победителите в конкурсите. Наградите са осигурени от Община Берковица и Музеен комплекс – Берковица. Отличените участницище получат грамоти и предметни награди за първо, второ и трето място в двете възрастови групи.

С участието си в конкурса всеки ученик дава своето съгласие за публикуване на негова снимка и тази на творбата му в интернет пространството. Предоставените рисунки не се връщат на участниците. Музеен комплекс - Берковица си запазва правото да използва рисунките за рекламна и образователна цел.