В подкрепа на това твърдение тя посочи, че през миналата година са образувани и разгледани 17 възпитателни дела. За сравнение: през 2018 г. броят на кражбите и хулиганските прояви е бил 26. Същевременно през 2019 г. са регистрирани 21 малолетни и непълнолетни правонарушители, докато през по-миналата година те са били 39.

През отчетния период са наложени общо 25 възпитателни мерки с различен характер. Същевременно, съгласно Методиката за оценка на риска от повторно извършване на противообществени прояви от малолетни и непълнолетни лица, през изминалата година са изготвени 83 карти за оценка на риска.

Същевременно, съгласно Методиката за оценка на риска от повторно извършване на противообществени прояви от малолетни и непълнолетни лица, през изминалата година са изготвени 83 карти за оценка на риска.

Броят на консултираните деца с противообществени прояви е 78, от които 36 малолетни и 42 непълнолетни, а проведените семейни консултации - 39.

Реализирани са 15 превантивни програми, в които са обхванати общо 2 741 ученици, в т. ч. 2 348 малолетни и 393 непълнолетни. Сред тях са програмите „Детско лятно обучение“, „Безопасно поведение на децата като участници в пътното движение“, „Интернет - риск или разум“, „Кражба, хулиганство и вандализъм“, „Превенция на агресивните прояви“, „Превенция на зависимостите” и др.

Проведени са и 4 анкетни проучвания по темите: „Агресия сред децата в 5 клас“, „Употреба на наркотици от ученици в 10 клас“, „Какво знаем за трафика на хора?“ (в 8 клас) и „СПИН и болести, предавани по полов път“. В тях са участвали 327 ученици, от които 128 малолетни и 199 непълнолетни.

Отчетът за дейността на комисията през 2019 г. предстои да бъде разгледан от Общинския съвет.