Гл. комисар Янколов
Гл. комисар Янколов

За около две седмици, откакто е на отговорния пост, той се е запознал с оперативната обстановка, но уточни, че предстоящите срещи със съставите на Районните управления и кметовете на населените места ще изяснят по-подробно какви са проблемите с реда и сигурността в региона. "Няма да се явяват при мен, аз ще отида при всеки от тях", каза Янколов. Той подчерта, че точно заради факта, че не познава все още никого, ще му бъде по-лесно да се ориентира напълно в новата среда.

От изявлението му стана ясно, че приоритет в работата му ще бъде подобряване на дисциплината на целия състав на врачанската полиция, което е заявил пред своите колеги. Казал им е, че ги чака тежка работа и е срещнал разбиране от тяхна страна.

Новият Полицай №1 обясни на журналистите, че ще концентрира вниманието си върху битовата престъпност, телефонните измами, проституцията по главен път Е-79 и тежките престъпления. Една от първите му заповеди като директор вече се изпълнява стриктно и пред всяко училище има дежурен полицай, който следи за безопасността на децата, докато влязат в клас.

Главен комисар Янколов съобщи още, че из града вече с патрулните екипите ще са и полицейските кучета. Той заяви, че дисциплината сред служителите ще бъде под негов контрол и призова гражданите да подават сигнали за недобросъвестно изпълнение на задълженията от страна на униформените, като подчерта, че е особено важно тяхното отношение към хората да се промени. Янколов отсече, че контролът му спрямо служителите в Областната дирекция на МВР - Враца ще бъде на 110%.

По време на пресконференцията усещането на медиите от срещата бе за изключително сериозно поведение и респект към полицейският началник. Беше така, докато усмихната журналистка попита главния комисар каква е зодията му. Янколов сякаш показа едно друго свое лице и шеговито отговори - ЗЮодия "Момче"! Иначе и журналистите, и гражданите се надяват той да е "момче на място", за да стане така, че хората да върнат доверието си към местната полиция.